NOS Nieuws

'Speculatie dat de chauffeur onwel is geworden'

'Het busbedrijf huren we vaker in'

Directielid Hans van de Velde van TUI zegt dat de chauffeur van de bus met Nederlandse toeristen die vannacht in Portugal verongelukte mogelijk onwel is geworden. Gevraagd naar de oorzaak van het ongeluk zegt hij: "weten is een groot woord. Er wordt gespeculeerd dat de buschauffeur onwel is geworden".

Volgens Van de Velde zijn er drie doden en 26 gewonden. Elf gewonden hebben het ziekenhuis inmiddels verlaten, zegt het TUI-directielid. Drie mensen zijn ernstig gewond geraakt. Het bedrijf heeft reisleiding ter plaatse en extra mensen vanuit Nederland naar Portugal gestuurd ter ondersteuning.

Informatie

Aan boord van de bus waren bijna alleen volwassenen die veelal reisden in groepjes van twee. Onder de Nederlandse toeristen was één klein kind. TUI werkt samen met alarmcentrale SOS international om alle familieleden te bereiken, maar nog niet iedereen is bereikt.

Volgens Van de Velde wordt op dit moment geprobeerd om informatie uit Portugal te krijgen over de doden en gewonden. Zo is de identiteit van de doden nog niet bekend bij de reisorganisatie. Ook de informatie over de gewonden is beperkt. "De informatie moet komen vanuit de ziekenhuizen in Portugal en dat kost enige moeite."

Naar Portugal?

Ook wordt gekeken of de getroffen toeristen in Portugal terug naar Nederland willen en kunnen en of er familieleden zijn die naar Portugal willen. Als aan dat laatste behoefte is, zal TUI ervoor zorgen dat die mensen naar Portugal kunnen, zegt Van de Velde.

Het bedrijf waarvan de bus nu is verongelukt, is vaker door TUI ingehuurd. De bus is twaalf jaar oud. Meer informatie over het bedrijf of de bus kon Van de Velde niet geven.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl