NOS Nieuws

Opnieuw autobranden in Haarlem

Autobranden Haarlem

In Haarlem zijn vannacht opnieuw twee auto's afgebrand. Een van de auto's stond in de buurt van de woning van burgemeester Schneiders, wiens auto eerder deze week in brand was gestoken. Sindsdien wordt de burgemeester extra beveiligd.

De eerste auto brandde vannacht rond 02.00 uur af in Haarlem-Noord. Een uur later was het raak in de Meester Lottelaan, niet ver van de woning van Schneiders. Een agent die belast was met de beveiliging van de burgemeesterswoning merkte de autobrand op.

De brandweer heeft het vuur geblust. Er werd een jerrycan gevonden bij de auto. De politie doet onderzoek naar beide autobranden.

Burgemeester ziet verband tussen autobranden Haarlem

Hells Angels

Het is onduidelijk of er een verband is tussen de brand eerder deze week en die van afgelopen nacht. Een motief voor de branden is ook niet bekend.

Nadat in de nacht van zondag op maandag de auto van burgemeester Schneiders was uitgebrand zei de politie alle scenario's open te houden. Een verband tussen de brand en een recente confrontatie met de Hells Angels wordt niet uitgesloten.

In april werd de baas van de Haarlemse afdeling van de Hells Angels opgepakt, vanwege de vondst van een wapenarsenaal in een loods in de stad. De autobrand van zondag was mogelijk een vergeldingsactie.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl