Les op het ROC in Leiden
NOS Nieuws

Bussemaker wil allerlaatste kans voor ROC Leiden

Minister Bussemaker heeft een nieuw plan op tafel gelegd voor het noodlijdende ROC Leiden. Bussemaker wil een "gecontroleerde ontmanteling" van de school en de gezonde delen overeind houden. Het ROC zou dan in kleinere vorm een doorstart kunnen maken.

De minister wil een faillissement van de school koste wat kost voorkomen. In het nieuwe plan nemen andere scholen opleidingen van het ROC over en ontstaat in Leiden een kleinere school met een specifiek aanbod. Bussemaker zou daar 40 miljoen euro in willen steken.

Het ROC Leiden staat op de rand van een faillissement, onder meer vanwege te dure nieuwbouw. De school heeft 9000 leerlingen. Bussemaker stuurt haar plan morgenochtend naar de Kamer.

Bussemaker wil deel ROC Leiden overeind houden

VVD tegen redding

Regeringspartij VVD steunt de reddingspoging niet. Kamerlid Lucas zegt dat er geen belastinggeld meer in de school moet worden gestoken. "Zachte heelmeesters maken stinkende wonden", zegt ze. Ook is Lucas geïrriteerd dat Bussemaker op de valreep "met weer een nieuwe variant op de proppen komt".

Anne-Wil Lucas: niet langer doormodderen

De VVD wil morgen via een motie afdwingen dat Bussemaker geen geld meer mag overmaken naar het ROC. Of die motie het haalt, hangt waarschijnlijk af van de SP. Kamerlid Van Dijk wil eerst de stukken van Bussemaker en de motietekst inzien en maakt daarna pas zijn standpunt bekend.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl