NOS Nieuws

Ouders bedreigen helpdesk na plaatsing kind op 'verkeerde' school

Helpdeskmedewerkers van OSVO, de vereniging van Amsterdamse schoolbesturen, werken op een geheime locatie omdat zij door boze ouders zijn bedreigd. De medewerkers zijn zowel via de telefoon als aan de balie bedreigd. De OSVO heeft aangifte gedaan.

De OSVO regelt de plaatsing van achtstegroepers op middelbare scholen via een nieuw matchingsysteem. Honderden schoolkinderen zijn niet geplaatst op een van de middelbare scholen die ze als voorkeur hadden opgegeven.

Roodgloeiend

De telefoon stond roodgloeiend nadat de OSVO de uitkomst van het matchingsysteem had gepubliceerd. De OSVO heeft daarna toegezegd persoonlijk contact op te nemen met ouders van kinderen die op een school zijn geplaatst die niet op hun voorkeurslijst stond. Ook heeft de vereniging de helpdesk uitgebreid en een klachtencommissie ingesteld.

Desondanks heeft een groep ouders een kort geding aangespannen tegen de OSVO. De vaders en moeders willen dat kinderen die niet op hun voorkeursschool zijn geplaatst, kunnen ruilen met kinderen die dat ook is overkomen. Nu is dat niet mogelijk. Het kort geding dient over ongeveer anderhalve week.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl