Inwoners van Roermond droegen eind vorig jaar bescherming tegen asbest
NOS Nieuws

Agenten onbeschermd bij asbestbrand Roermond

Politiemensen zijn bij de bestrijding van een brand in Roermond eind vorig jaar mogelijk in aanraking gekomen met asbest. Ze hadden niet de beschikking over de "vereiste persoonlijke beschermingsmiddelen", concludeert de Inspectie SZW in een rapport dat is ingezien door persbureau ANP.

Ook het ontsmetten van hun kleding is niet volgens protocol verlopen, staat in het rapport. Daardoor zijn mogelijk asbestbesmettingen ontstaan, concludeert de inspectie.

De Inspectie SZW zegt tegen de NOS dat er nog geen definitief rapport ligt. De politie heeft de mogelijkheid gekregen te reageren op de bevinden van de inspecteurs. De politie zegt tegen de NOS dat ze nog niet inhoudelijk wil reageren.

De brand, in een jachthaven in Roermond, was op 16 december. Een groot deel van de binnenstad werd afgesloten nadat metingen hadden uitgewezen dat er veel asbest was vrijgekomen. De asbest zat in het dak van de loodsen waar tientallen jachten stonden.

Waarschuwing

De politiemensen kwamen tot enkele honderden meters van de brand. Ze zouden zijn blootgesteld aan een mengsel van koolmonoxide, koolwaterstoffen, polycyclische aromatische koolwaterstoffen, fijnstof en asbest.

In december 2013 kreeg de politie ook al een waarschuwing omdat politiemensen niet goed beschermd waren. Als dat nu opnieuw blijkt, wacht de politie een forse boete.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl