De kantine van het ROC in Leiden
NOS Nieuws

Toekomst ROC Leiden nog niet duidelijk

Het blijft onduidelijk hoe het nu verder gaat met het ROC in Leiden. Minister Bussemaker blijft tegen een faillissement, maar of ze steun krijgt van een Kamermeerderheid is nog niet zeker. Vanavond gaat het debat verder. De mbo-school zit in grote financiële problemen, vooral door te dure nieuwbouw. Bussemaker wil er maximaal 40 miljoen euro voor uittrekken om de school te redden.

Een deel van de Tweede Kamer, waaronder regeringspartij VVD, wil dat de school niet wordt geholpen, maar failliet gaat. VVD-woordvoerster Lucas vindt dat van redding het signaal uitgaat dat bestuurders hun gang maar kunnen gaan. "We moeten laten zien dat het menens is, ook in het belang van het onderwijs in het algemeen."

Plakband

PVV-woordvoerder Beertema kwalificeerde het nu helpen van de school als "repareren met plakband". CDA-Kamerlid Rog vindt dat de minister te laat heeft ingegrepen; ook hij wijst het reddingsplan af. SP en D66 twijfelen nog.

Bussemaker benadrukte dat een faillissement direct ingrijpende gevolgen heeft voor de 9.000 leerlingen en voor het personeel. Bovendien is volgens haar een doorstart met financiële steun goedkoper voor de schatkist. Ze erkende dat een faillissement theoretisch wel mogelijk is, maar vindt dat niet goed voor de "continuïteit van het onderwijs".

Dubbeltje op zijn kant voor ROC Leiden
Bussemaker: ROC openhouden, leerlingen niet op straat

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl