Twitter
NOS Nieuws

Twitter laat video's in tijdlijn automatisch afspelen

  • Nando Kasteleijn

    Techredacteur

  • Nando Kasteleijn

    Techredacteur

Twitter gaat bewegend beeld automatisch afspelen. Video’s die direct op Twitter worden geplaatst, GIF’jes (bewegende foto's) en video’s van Twitter’s andere platform Vine worden voortaan meteen gestart. De functie werkt vanaf vandaag in de iPhone-app en op Twitter.com, de Android-versie volgt later.

Twitter hoopt dat gebruikers vaker op media gaan klikken en dat de advertentie-inkomsten hierdoor gaan stijgen. Om de gebruiker niet al te veel in de weg te zitten heeft het platform wel besloten om het geluid standaard uit te zetten. Pas als er op de video wordt geklikt, is dit te horen.

Uitschakelen

In een blogpost waarin Twitter meer over de functie uitlegt, benadrukt het platform dat gebruikers de functie kunnen uitschakelen of alleen gebruiken met een wifi-verbinding. Dit moet wel handmatig worden gedaan.

De stap hing al een tijd lang in de lucht. Facebook en Instagram hebben deze mogelijkheid al langer, daardoor was het logisch dat Twitter op een gegeven ook zou volgen. In tegenstelling tot Facebook en Instagram is Twitter veel terughoudender met het veranderen van de tijdlijn, die voor veel gebruikers heel belangrijk is in de huidige vorm.

Adverteerders

De belangrijkste reden dat ze er nu alsnog mee komen, is waarschijnlijk dat adverteerders graag meer manieren willen hebben om hun publiek te bereiken. Automatisch afspelende video’s trekken nou eenmaal meer de aandacht dan een foto met daarop een afspeelknop.

Twitter kan het geld, en de extra adverteerders, goed gebruiken. Het eerste kwartaal van dit jaar leed het bedrijf opnieuw fors verlies, nog meer dan voorspeld. Het is alleen wel de vraag of deze video’s daar echt verandering in kunnen brengen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl