Bestuurders van universiteiten in Leiden, Utrecht, Rotterdam en Groningen lapten declaratieregels aan hun laars.
NOS Nieuws

Tweede Kamer wil onderzoek naar declaraties publieke sector

De VVD en de PvdA in de Tweede Kamer willen dat het kabinet onderzoek doet naar het declaratiegedrag van bestuurders in de publieke sector. VVD-kamerlid Duisenberg wil dat er meer transparantie komt in de zorg, onderwijs, media en cultuur.

Duisenberg komt met dit voorstel na de berichten van RTL Nieuws dat universiteitsbestuurders de declaratieregels aan hun laars hebben gelapt. De PvdA steunt dit onderzoek.

RTL Nieuws meldde gisteren dat sommige universiteitsbestuurders duurdere hotelovernachtingen boekten dan toegestaan. Verder zouden sommige bestuurders business class vliegen terwijl de regels voorschrijven dat ze economy class moeten kiezen.

Terugbetalen?

PvdA-Kamerlid Mohandis vindt dat er paal en perk gesteld moet worden aan bestuurders die de declaratieregels aan hun laars lappen. "Daar is het onderwijsgeld niet voor. Je moet je gedragen of een andere baan zoeken."

De PvdA'er wil ook dat minister Bussemaker van Onderwijs er bij onderwijsinstellingen op aandringt dat de onterecht betaalde declaraties worden terugbetaald.

Het ministerie laat weten dat Bussemaker de zaak eerst nader gaat bekijken. "Daarna beslist de minister welke stappen er worden genomen."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl