Rafael Nadal
NOS SportAangepast

Murray moeizaam verder, Nadal direct onderuit

Rafael Nadal heeft zijn toernooizege in Stuttgart geen goed vervolg gegeven. De Spanjaard verloor bij Queen's in de openingsronde van Alexander Dolgopolov: 3-6, 7-6 (6), 4-6. Andy Murray won wel van Lu Yen-Hsun , maar dat ging niet zonder slag of stoot.

Nadal begon slordig, een beetje nerveus. Binnen een kwartier stond het 3-0 voor de Oekraïner. Misschien had die koude start wel te maken met het koninklijke bezoek aan de Queen's Club. Koning Juan Carlos nam plaats op de tribune. En ook Chelsea-manager José Mourinho kwam kijken hoe het met de vorm van Nadal gesteld is.

Matchpoint

Nadal overleefde in de tweede set in de tiebreak op 6-5 een matchpoint en kwam in de derde set een break voor. Dolgopolov brak echter in de achtste game terug en gaf Nadal daarna geen game meer. De Spanjaard kan zich nu al gaan richten op Wimbledon, dat over dertien dagen begint.

José Mourinho geeft een van de coaches van Rafael Nadal een hand
ATP Queen's 2015: Nadal-Dolgopolov

Murray strooit met aces

Andy Murray bereikte wel de tweede ronde. De nummer één van de plaatsingslijst moest tegen de Taiwanees Lu Yen-Hsun gelijk goed aan de bak, maar won toch in twee sets: 6-4, 7-5.

In de eerste set ging het spel behoorlijk gelijk op. Murray was echter net iets scherper, waardoor hij de beslissende break binnensleepte.

Vooral in de tweede set pakte de Schot vervolgens uit op zijn service: hij sloeg in het beslissende bedrijf maar liefst tien aces. Toch bleef Lu opnieuw dichtbij, totdat Murray zich met een break in de twaalfde game van de winst verzekerde.

Andy Murray

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl