De melkpoederblikken van Nutrilon Pepti 1 en Pepti 2
NOS Nieuws

Vervalsers melkpoederetiketten opgepakt

De politie heeft twee aanhoudingen verricht in het onderzoek naar het vervalsen van etiketten van babymelkpoeder. Volgens een woordvoerder wordt nog onderzocht hoe de vervalsers te werk gingen. "Dat kan gaan om gestolen pakken die zijn verhandeld, maar het kan ook om gekochte pakken gaan die opnieuw geëtiketteerd zijn."

Omdat de arrestaties deel uitmaken van een lopend onderzoek, wil de politie niet meer details geven.

Waarschuwing

Voedingsmiddelenconcern Nutricia waarschuwde gisteren voor de vervalsingen, omdat kinderen met een koemelkallergie daardoor mogelijk voor hen schadelijke melk binnen kunnen krijgen. Bij de servicelijn van Nutricia zijn maandag en dinsdag, zowel telefonisch als via Twitter, vragen binnengekomen van verontruste ouders.

Op de melkpakken staat dat ze de types Pepti 1 en Pepti 2 bevatten, maar in werkelijkheid zit er de - goedkopere - Nenatal voeding in.

Kleine kans

De pakken zijn volgens Nutricia niet via de reguliere kanalen zoals supermarkten, drogisterijen of apotheken verkocht. Het concern stelt dat de kans heel klein is dat de vervalste etiketten voor problemen hebben gezorgd. "We hebben puur uit voorzorg gewaarschuwd."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl