Eerder voerde de politie actie door de sirenes te laten loeien
NOS Nieuws

Politieacties bij Tour de France en Sail

De politie voert de komende tijd ook protestacties tijdens Sail en de Tour de France. Door actie te voeren tijdens deze grote evenementen willen de bonden de druk op minister Van der Steur opvoeren om met een beter cao-voorstel te komen.

Wat de acties zullen inhouden, is nog niet bekend. Maar volgens de Nederlandse Politiebond gaat het zowel tijdens de Tour de France op 4 en 5 juli als tijdens Sail in augustus om "duidelijk zichtbare protestacties".

Veiligheid

De Tour-organisatie in Utrecht vreest niet dat de acties de veiligheid in gevaar brengen tijdens de twee dagen dat de wielerkoers Nederland aandoet. "De bonden hebben zelf gezegd dat de veiligheid van de Tourstart vooropstaat", zegt een woordvoerder. "Dus daar vertrouwen we op."

De organisatie van Sail Amsterdam 2015 laat weten dat iedereen wat hen betreft het recht heeft om te demonstreren, dus ook de politie. Sail gaat ervan uit dat de veiligheid van de deelnemers en het publiek niet in gevaar komen.

Stakingen

De bonden gaan komende zomer ook verder met hun werkonderbrekingen. Geregeld zal het werk worden neergelegd bij diverse taken als alcoholcontroles, het innen van boetes en het uitzetten van vreemdelingen.

De cao-onderhandelingen tussen de politiebonden en het kabinet zitten al tijden vast. De bonden hebben al op verschillende manieren actiegevoerd. Ze willen onder meer een loonsverhoging van 3,3 procent en een bonus voor de reorganisatie in het kader van de vorming van de Nationale Politie.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl