Philippe Gilbert na een val in de Waalse Pijl
NOS Wielrennen

Gilbert geeft op en mist ook Tour

Philippe Gilbert is niet van start gegaan in de vierde etappe van de Ronde van Zwitserland. Volgens zijn ploeg BMC kampt de Belg met knieproblemen. Diezelfde problemen houden hem ook uit de Tour de France.

De timing van de blessure is opvallend. Drie dagen eerder uitte Gilbert nog kritiek op de ploegleiding: de wereldkampioen van 2012 had nog altijd niets gehoord over zijn Tour-deelname. "Ik vind dit een zeer bizarre situatie. Ik begrijp hun aanpak niet", aldus Gilbert in Het Nieuwsblad.

Van BMC moest de Belg eerst een goede vorm tonen in Zwitserland. Alleen kopman Tejay van Garderen is in dit stadium, drie weken voor de Tour, zeker van deelname. De 32-jarige Gilbert reageerde daarop met de volgende woorden: "Hallo, ik ben geen neoprof meer, hé. Ik moet hier toch niets bewijzen, zeker niet na mijn twee ritzeges in de Giro. Dat vertrouwen mogen ze me toch geven."

Breukje

Dinsdag publiceerde BMC een verklaring waarin de ploeg stelt dat er een breukje is geconstateerd in het onderbeen van de Belg, waarschijnlijk opgelopen bij een val in de Waalse Pijl in april. "Zijn carrière komt niet in gevaar. Philippe had er op de fiets geen last van. Maar hij klaagde al wel over ongemak als hij niet op de fiets zat. Dus hebben we besloten er naar te kijken", aldus de dokter van BMC.

Het besluit om niet deel te nemen is in onderling overleg genomen. "Mijn volgende doelen zijn Lombardije en de wereldkampioenschappen", zei Gilbert, die maandag in etappe drie als 96ste over de finish kwam, op 13.13 van ritwinnaar Peter Sagan.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl