NOS Voetbal

Van der Vaart: niet wéér degradatievoetbal

  • Real Betis
    Rafael van der Vaart tijdens zijn presentatie bij Real Betis
  • Real Betis
    Rafael van der Vaart tekent bij Real Betis een contract voor drie jaar

De nabijheid van zijn familie en een "goed gevoel" gaven voor Rafael van der Vaart de doorslag om voor Real Betis te kiezen. Dat zei de middenvelder dinsdagochtend bij zijn perspresentatie in Sevilla.

"Ik heb er heel veel zin in", blikte Van der Vaart vooruit naar zijn nieuwe voetbalavontuur in Spanje. De 32-jarige Heemskerker tekende bij het gepromoveerde Real Betis een contract voor maar liefst drie seizoenen. "Dat gaf een goed gevoel, want daar sprak veel vertrouwen uit."

Van der Vaart zegt na zijn matige seizoen bij Hamburger SV geen trek te hebben in wéér een jaar met degradatievoetbal. "Het is moeilijk in te schatten hoe het bij Real Betis zal gaan, maar er zitten wekelijks 40.000 mensen op de tribune. Dus er is veel mogelijk. Het is een club met ambitie."

Van der Vaart kiest met Betis ook voor familie

Opa en oma

De grootouders van Van der Vaart zijn in de omgeving woonachtig. "Dat heeft aan mijn beslissing bijgedragen", erkende de Nederlander, die een Spaanse moeder heeft.

"Ze wonen op ongeveer 100 kilometer van Sevilla. Ze zijn 85 jaar en nog best fris. Het is voor hen en voor mij een droom dat ze mij wellicht nog elke thuiswedstrijd kunnen zien voetballen."

Voor Van der Vaart was een terugkeer naar Ajax geen reële optie. "Voor de tweede keer bij een club aan de slag gaan, is mij bij Hamburger SV niet goed bevallen. Bij Real Betis kreeg ik het beste gevoel."

Van der Vaart kreeg "goed gevoel" bij transfer

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl