De ontplofte auto stond geparkeerd in een woonwijk in Enschede
NOS Nieuws

Aanslag op auto in woonwijk Enschede

In Enschede is afgelopen nacht rond 03.30 uur een auto ontploft die in een woonwijk geparkeerd stond. Er zijn expres explosieven in de cabrio gegooid, zegt een woordvoerder van de politie.

De politie weet van wie de auto is, maar wil dat nog niet bekendmaken. Bij de ontploffing op de Lattropbrink raakte door rondvliegend glas ook een aantal andere voertuigen beschadigd. Niemand raakte gewond.

De omgeving werd meteen afgezet, omdat de politie bang was dat er een tweede explosief in de auto zou liggen. Dat bleek niet het geval. Er hoefde uiteindelijk niemand geëvacueerd te worden.

Liquidatie

Volgens regionale media is er een verband tussen de ontplofte auto en de liquidatie van de 24-jarige Joey Moes. Moes werd vorig jaar doodgeschoten in Enschede na een mislukte drugsdeal.

De cabrio zou van de vrouw van Moes en haar nieuwe vriend zijn geweest. De politie wil niet zeggen of er een verband is tussen beide zaken. Een woordvoerder bevestigt wel dat de ontplofte auto voor het huis van de weduwe van Moes stond.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl