Het is nog niet het toernooi van Vivianne Miedema (r)
NOS Voetbal

Moeder Miedema roert zich op Twitter

George de Jong vergaloppeerde zich al eens op Twitter. De vader van Luuk en Siem de Jong schreef dat Ajax na de verkoop van Christian Eriksen en Toby Alderweireld 'sportief failliet' was. Geschrokken van de publiciteit verwijderde De Jong razendsnel zijn tweet.

Dit keer laat de moeder van Vivianne Miedema zich niet onbetuigd op Twitter. Ze heeft het opgenomen voor haar dochter. Carolien Miedema leefde afgelopen nacht flink mee met de Oranje vrouwen en kon het niet laten af en toe een kritische tweet de wereld in te sturen.

Voor Vivianne Miedema verloopt het WK in Canada vooralsnog teleurstellend. De spits van Oranje, van wie voorafgaand aan het eindtoernooi het nodige werd verwacht, is er in drie wedstrijden nog niet in geslaagd haar belofte in te lossen. Tijdens de eerste week ging het meer over haar blessureleed, dan over haar optredens.

NOS-analist Daphne Koster, recordinternational van Oranje, plaatste in haar analyse een kritische noot bij het spel van Miedema. “Scoren kun je pas als je aangespeeld wordt door je teamgenoten! Fit is ze zeker!”, counterde Miedema senior.

Of richting de ploeggenoten van haar dochter. “Waarom wordt de bal niet voorgegeven?”

"Egos van de diverse vrouwen"

Miedema denkt wel te weten waar het aan schort bij de Nederlandse vrouwen. “Het ligt denk ik niet aan de bondscoach, maar aan de diverse ego’s van de vrouwen. Misschien wordt het, als ze even goed boos worden op elkaar, een team in plaats van individuen.”

Enkele minuten voor tijd maakte de frustratie plaats voor blijdschap. “Yessssss vd Ven! Topper!” Oranje speelde met 1-1 gelijk tegen Canada en mag hopen op de tweede ronde op het WK in Canada.

Koster: je ziet Miedema weinig

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl