John Heitinga bij zijn afscheid van Ajax
NOS Voetbal

John Heitinga keert toch terug bij Ajax

John Heitinga speelt volgend seizoen voor Ajax. De centrale verdediger heeft op hoofdlijnen een akkoord bereikt voor een contract voor één seizoen met een optie voor nog een jaar. Heitinga laat aan de NOS weten dat hij na zijn vakantie zijn handtekening zet onder het contract. Ajax zou geen transfersom betalen aan Hertha BSC, de huidige club van Heitinga.

Vorige week leek de transfer van Heitinga nog af te ketsen vanwege onenigheid in de leiding van Ajax. De technische leiding wilde Heitinga voor twee jaar contracteren, maar adviseur Tscheu La Ling en commissaris Theo van Duivenbode floten de directie terug. Zij vonden dat een speler boven de dertig geen contract voor twee seizoenen zou moeten krijgen.

Loopbaan

De 31-jarige Heitinga, die 87 keer uitkwam voor het Nederlands elftal, speelde van 2001 tot 2008 voor Ajax en kwam in die periode tot 152 wedstrijden. Hij vertrok daarna naar Atlético Madrid, maar daar speelde hij slechts één seizoen.

Everton werd zijn volgende club. Hij stond in Liverpool vijf jaar onder contract en in het seizoen 2013/2014 werd hij verhuurd aan Fulham. Vorig jaar stapte Heitinga over naar Hertha BSC, maar in Duitsland haalde hij niet meer zijn oude niveau. Hij zat voornamelijk op de bank en kwam slechts tot dertien wedstrijden.

Heitinga is de tweede versterking van Ajax voor komend seizoen. Eerder kondigde de club al de komst van middenvelder Nemanja Gudelj van AZ aan.

Vijf succesvolle Ajax-comebacks

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl