NOS Voetbal

Oranje pakt belangrijk punt tegen Canada

Oranje pakt belangrijk punt tegen Canada

De Nederlandse vrouwen hebben op het WK de poulewedstrijd tegen gastland Canada met 1-1 gelijkgespeeld. Oranje eindigt daardoor weliswaar op de derde plaats, maar de kansen om bij de beste vier nummers drie te horen, die naar de achtste finales mogen, zijn zeer groot.

Nederland werd aanvankelijk overlopen door de nummer drie van de Spelen in 2012, die kans op kans kreeg. Bij de kopbal van Sophie Schmidt (lat) kwam Oranje nog goed weg, bij het schot van Ashley Lawrence niet: 1-0.

Na een kwartier kreeg de formatie van bondscoach Roger Reijners iets meer grip op het duel. Tot goed spel kwam Oranje nog altijd niet, wel zat er meer pit in de ploeg. Danielle van de Donk kreeg zelfs een behoorlijke kans, maar de bal stuiterde van haar voet.

Lijn omhoog

In de tweede helft zette Oranje de lijn omhoog voort en liet het eindelijk af en toe zien waartoe het in staat kan zijn. Aan de hand van middenvelder Sherida Spitse werden Van de Donk, Lieke Martens en Vivianne Miedema in stelling gebracht, maar de scherpte ontbrak.

Canada, dat zichzelf als titelkandidaat ziet, kreeg door de aanvalsdrang van de tegenstander meer ruimte. Daar deed het gastland echter weinig mee. En als er al een schot werd afgevuurd, stond de van een blessure herstelde keeper Loes Geurts paraat.

In het slotkwartier deed Nederland er nog een schepje bovenop en met succes. Manon Melis liet nog een flinke kans liggen, maar invalster Kirsten van de Ven schoot (na een mooie aanval) de bal hard binnen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl