NOS Nieuws

Ontploffing flat Venlo was geen ongeluk

De ontploffing in een flatgebouw in Venlo gisteravond, was geen ongeluk. Er was sprake van opzet, heeft de gemeente gezegd tijdens een bewonersbijeenkomst. "Iemand heeft opzettelijk gas laten stromen", sprak een woordvoerder.

Bij de ontploffing in een appartement raakte een 62-jarige man zwaargewond. Wie de explosie heeft veroorzaakt, is nog niet duidelijk.

'Veel gas'

Dat er sprake is van opzet, blijkt uit onderzoek van de technische recherche, zei burgemeester Antoin Scholten op de bijeenkomst. "Daarbij is ervoor gezorgd dat er veel gas in de woning kwam," zei hij.

Volgens de Veiligheidsregio was alleen het aanspringen van de koelkast of het aandoen van het licht voldoende om een enorme explosie te veroorzaken.

Niet naar huis

Door de explosie en de brand die erop volgde, raakten vijf bovenliggende appartementen beschadigd. Elf bewoners van die woningen kunnen hun huis nog niet in. De gewonde man ligt nog in het brandwondencentrum in Beverwijk.

De regionale nieuwszender L1 meldt dat buurtbewoners geschokt reageren op het nieuws dat er opzet in het spel was. Volgens hen was de bewoner van het ontplofte appartement een rustige man.

Burgemeester Venlo: brand was opzet

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl