Staatssecretaris Wiebes
NOS Nieuws

Oppositie is woensdagavond welkom bij Wiebes

Het kabinet wil graag woensdagavond met de oppositie gaan praten over herziening van het belastingstelsel. Vanmiddag werden VVD en PvdA het eens over die herziening, maar ze hebben de steun nodig van een deel van de oppositie.

Er zijn uitnodigingen uitgegaan naar "alle oppositiepartijen die in het voortraject constructieve ideeën hebben aangeleverd".

Ontslagbrief

Of de PVV daarbij hoort is de vraag, maar partijleider Wilders komt sowieso niet. "De enige hulp die ze kunnen krijgen is pen en papier om hun ontslagbrief te schrijven", zegt hij. CDA, D66, GroenLinks en SGP gaan wel, al heeft het CDA al gezegd niet te willen onderhandelen in achterkamertjes.

Misschien schuift SP-leider Roemer woensdagavond ook aan bij staatssecretaris Wiebes, maar ook niet om te onderhandelen. De ChristenUnie benadrukte vandaag nog eens dat de plannen eerst, op hoofdlijnen, openbaar moeten worden gemaakt en in de Tweede Kamer worden besproken.

Volgens de coalitie wordt er woensdagavond ook niet onderhandeld, maar gaat het om een verkennend gesprek. De deelnemers komen wel iets meer te weten over de inhoud van de plannen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl