NK allround en sprint in 2014: de Coolste Baan van Nederland
NOS Schaatsen

ISU geeft WK allround 2018 aan Nederland

De internationale schaatsunie (ISU) heeft de wereldkampioenschappen allround van 2018 aan Nederland toegekend. Dat heeft de KNSB bekendgemaakt.

De locatie van de WK allround is nog niet bekend. De Nederlandse schaatsbond wil het toernooi in het Olympisch Stadion organiseren, maar de mogelijkheden worden nog onderzocht.

Coolste Baan van Nederland

Vorig jaar werd met succes een ijsbaan in het Olympisch Stadion in Amsterdam aangelegd. In de periode van 1 februari tot 2 maart 2014 kon er geschaatst worden in het stadion, waar grote atletiek- en voetbalwedstrijden hebben plaatsgevonden. In het laatste weekend werden de NK allround en sprint er verreden.

De WK allround zullen in 2018 na de Olympische Spelen plaatsvinden, op vooralsnog 10 en 11 maart. In 2018 is het 125 jaar geleden dat het eerste (officiële) WK allround werd georganiseerd in Nederland. Ook toen gebeurde dat in Amsterdam, op het Museumplein om precies te zijn. Het toernooi was destijds alleen voor mannen.

Haalbaar?

Paul Sanders, algemeen directeur van de KNSB, hoopt dat de financiën rondkomen. "Het zou geweldig zijn om het schaatsen van toen en nu in Amsterdam te laten samenkomen. We onderzoeken met House of Sports of dit haalbaar is", zegt Sanders, die verwijst naar de samenwerking van de KNSB met het sportmarketingbureau.

Ook ISU-voorzitter Ottavio Cinquanta, die vorig jaar een bezoek bracht aan de 'Coolste Baan', is enthousiast. "Ze hebben het heel goed gedaan. Het is goed dat het schaatsen terug is in Amsterdam", zei de Italiaan, die ook een kanttekening maakte. "Voor nu was het perfect, maar we hebben wel geluk gehad met het weer. We kunnen nooit voorspellen hoe het was gegaan bij regen."

In 2001 werden voor het laatst de WK allround in de openlucht verreden. Destijds werd Rintje Ritsma in Boedapest wereldkampioen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl