Studio Voetbal 14 juni 2015

'Cruijff gooit met Ling handgranaat naar binnen'

Het was de week van Oranje, van de Oranje Leeuwinnen en een week van nieuwe ontwikkelingen in de revolutie van Johan Cruijff bij Ajax. "Krankzinnig", zegt Arno Vermeulen in Studio Voetbal. Tscheu La Ling trad aan als adviseur en sprak prompt zijn veto uit over een tweejarig contract voor Johnny Heitinga.

"Hij heet adviseur, maar beslist?", vraagt Jan Mulder zich af. "Juist", zegt presentator Jack van Gelder.

"Cruijff wil Marc Overmars weg hebben en hij doet het op deze manier", gaat Vermeulen verder. "Hij zou Overmars ook kunnen ontslaan via de Raad van Commissarissen, maar gooit met Ling nu een handgranaat naar binnen. Overmars staat schaakmat."

Ronald de Boer denkt voor zijn broer, trainer van Ajax: "Frank heeft heel duidelijk voor ogen hoe hij het wil hebben. Hij heeft nog nooit met zijn hand op tafel geslagen, maar dat gaat wel een keer gebeuren. We moeten afwachten. Misschien valt het mee. Ling heeft waarschijnlijk best kwaliteiten voor Ajax, maar ik begrijp niet dat het op deze manier wordt gespeeld."

"Cruijff gooit met Ling handgranaat naar binnen"

Van de perikelen bij Ajax naar de problemen van Oranje. Op de 4-3 nederlaag tegen de Verenigde Staten volgde een 2-0 zege op Letland. Waar Wesley Sneijder terugkeerde op topniveau zit nu Robin van Persie in een dip. De aanvoerder van Oranje maakte een moeizaam seizoen mee en kreeg van bondscoach Guus Hiddink twee keer een uur speeltijd, als middenvelder.

"Als je hem gebruikt, moet je hem als spits gebruiken", aldus De Boer. "Voor het middenveld heeft hij het loopvermogen niet. Ik begreep dat niet. Hij liep verloren rond. Dit is niet de Van Persie die we kennen, maar iedereen heeft wel eens een dip. Messi ook. Je moet iemand niet zomaar afschrijven. Hij is pas 31. In mijn ogen zit hij nog in de sterkste fase van zijn leven."

Jan Mulder heeft wel een idee voor de toekomst: "Ik zou naar Juventus gaan. Een nieuwe uitdaging."

Vermeulen: "Turkije trekt ook. Sneijder en hij zijn toch mannetjes. Daar worden die spelers op handen gedragen, Zou voor Van Persie ook belangrijk kunnen zijn."

"Van Persie moet naar Juventus"

Van het grote Oranje naar de Oranje Leeuwinnen. Ook die kregen kritiek na de 1-0 nederlaag tegen China op het WK in Canada. "Bloedeloos", aldus Mulder. "Er zat helemaal niets in." Vermeulen sluit zich daarbij aan: "Het was echt slecht."

Ronald de De Boer had niet gekeken. "Ik ben net vader geworden en moet die uurtjes slaap pakken."

"Bloedeloos spel van Leeuwinnen"

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl