Céline van Gerner in actie op de brug in Bakoe
NOS Sport

Van Gerner en Top in toestelfinale in Bakoe

Turnsters Lisa Top en Céline van Gerner hebben op de Europese Spelen de toestelfinale bereikt van respectievelijk de onderdelen sprong en brug.

Top kwam bij haar oefening tot een score van 14,066 punten en werd daarmee derde op de sprong. Alleen de Zwitserse Giulia Steingruber (14,849) en de Russin Seda Toetchaljan (14,466) kregen een betere beoordeling.

Op de brug kwam Van Gerner met een score van 13,9 niet verder dan een zevende plaats in de kwalificaties. Maar voor haar eindigden drie Russische en twee Duitse turnsters. Omdat er maar één deelneemster per land naar de medaillestrijd mag, plaatste ook Van Gerner zich voor de eindstrijd.

Meerkamp

Op de meerkamp bezet Van Gerner na twee onderdelen de achtste plaats (27,7) net vóór Top (27,699). De Russische favoriete Alija Moestafina leidt met 30,333.

In de landenwedstrijd, met Lieke Wevers als derde turnster, is Oranje voorlopig vierde achter Rusland, Duitsland en Hongarije.

Mannen

Bij de mannen slaagden Casimir Schmidt, Bram Verhofstad en Frank Rijken er op vloer, voltige noch ringen in een plek in de geschoonde top zes te bemachtigen. Schmidt was er met zijn vrije oefening (14,833) nog het dichtst bij, hij werd elfde.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl