Rafael Nadal wint in Stuttgart zijn eerste titel op gras sinds 2010
NOS Sport

Eerste grastitel voor Nadal sinds 2010

Rafael Nadal is zijn voorbereiding op Wimbledon goed begonnen. De Spanjaard schreef het ATP-toernooi van Stuttgart op zijn naam door Viktor Troicki te kloppen: 7-6 (3), 6-3.

Nadal moest deze week wennen aan de overgang van gravel naar gras. Hij boekte moeizame zeges op Marcos Baghdatis en Bernard Tomic, maar in de gewonnen halve eindstrijd tegen Gaël Monfils werd zijn zelfvertrouwen zichtbaar.

Nadal is gretig

En dat niveau trok de nummer tien van de wereld door naar de finale. De tweevoudig winnaar in Stuttgart (in 2005 en 2007 lag er nog gravel) was gretig, serveerde sterk en toonde in de tiebreak zijn beste spel.

Troicki - na een schorsing van één jaar weer de mondiale nummer 28 - kon Nadal alleen in de eerste set bijbenen. Een break op 2-1 kostte de Serviër de partij. Nadal hield de break vast en benutte op 5-3 zijn derde matchpoint.

Eerste grastitel sinds 2010

Het betekent voor Nadal zijn eerste titel op gras sinds Wimbledon 2010. "Dit is heel goed voor mijn zelfvertrouwen. Ik haal hier veel positiefs uit", klonk de Spanjaard opgetogen na zijn 66ste titel. "Het zegt niet direct iets over mijn kansen op Wimbledon, maar het is duidelijk dat ik hier blij mee ben."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl