De kleine prins keek samen met oppas Maria Borrallo toe vanachter de ramen van Buckingham Palace
NOS Nieuws

Kleine prins steelt de show tijdens verjaardagsparade

Vlaggen werden gehesen, de paarden geborsteld en de kanonnen opgepoetst. Koningin Elizabeth werd dit jaar weer getrakteerd op de jaarlijkse Trooping the Colour-parade, ter ere van haar verjaardag. Maar dit jaar stond niet alleen de koningin in de spotlights; haar achterkleinzoon George wist alle aandacht op zich te vestigen.

Prins George zwaaide van achter het raam in Buckingham Palace met zijn oppas naar zijn vader prins William en moeder Kate. Die reden mee in de koetsen. De koetsen reden over The Mall naar Horseguards Parade, waar het spektakel werd gehouden. Zo'n 1400 militairen van de Welsh Guard marcheerden daar voorbij met vlaggen van de verschillende regimenten en bataljons van het Britse leger.

  • AFP
    Zo'n 1000 soldaten doen mee aan de parade
  • Reuters
    Zo'n 1400 soldaten doen mee aan de parade
  • Reuters
    Het was voor het eerst sinds ze is bevallen van haar tweede kindje dat Kate zich weer in het openbaar liet zien
  • AFP
    Koningin Elizabeth met haar man prins Philip
  • AFP
    De koninklijke familie tijdens de balkonscène
  • EPA
    De kleine prins George stal dit jaar de show
  • AFP
    De parade werd afgesloten met een show van de luchtmacht

Na afloop ging de koninklijke familie in de koets terug naar Buckingham Palace en kregen ze nog een toetje van de luchtmacht. Daar mocht George wel bij zijn. Zijn ouders namen hem mee het balkon op voor de traditionele balkonscène. Dat was voor prins George de eerste keer.

De hertogin liet zich overigens vandaag ook voor het eerst weer in het openbaar zien, sinds de geboorte van prinses Charlotte. Kate, de vrouw van prins William, zonderde zich na de bevalling van hun tweede kindje af in haar huis in Anmer Hall.

De verjaardag van de koningin wordt in Groot-Brittannië elk jaar groots gevierd op de derde zaterdag in juni. De officiële viering valt niet samen met de werkelijke verjaardag van de Britse koningin; Elizabeth werd namelijk op 21 april 89 jaar.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl