Opluchting op de bank bij Arno van Zwam, Ruud van Nistelrooij en Guus Hiddink
NOS Voetbal

Hiddink: we gaan de goede kant op

Guus Hiddink heeft opgelucht gereageerd dat Oranje nog in de race is voor directe plaatsing voor het EK. "Ik moet de jongens een compliment geven. Dit is niet eenvoudig na een lang seizoen", zei de bondscoach na de 2-0 zege in Letland.

"Letland wilde ons de eerste vijf minuten verrassen, maar daarna zag je ze toch vooral naar achteren lopen", constateerde Hiddink. "Ons tempo ging omhoog en hebben we ze af en toe stuk kunnen spelen."

Van Persie

Volgens Hiddink was het van te voren het idee om Georginio Wijnaldum, die na rust de bevrijdende 1-0 voor Oranje maakte, in te brengen. "We wisten hoelang we met Robin van Persie konden spelen. Dus dit was van te voren een beetje het plan", aldus Hiddink, die Van Persie na 63 minuten wisselde voor Wijnaldum.

De herfst in september en oktober wordt zeer interessant.

Guus Hiddink

Door het resultaat heeft Nederland kwalificatie nog in eigen hand. "De herfst in september en oktober wordt zeer interessant", blikte Hiddink vooruit naar de aanstaande climax in groep A.

Groeicurve

De bondscoach vindt dat er een groeicurve bij Oranje zichtbaar wordt. "Na het onverwachte succes op het WK van vorig jaar moest er wat worden omgebouwd en kwamen er andere spelers bij. Dan zie je vaak een terugval, ook bij andere landen."

De Achterhoeker kijkt met vertrouwen naar de toekomst van Oranje. "Er zit rek in het elftal, want er gaat een aantal jongens internationaal doorgroeien. Nu we gaan de goede kant op."

Hiddink opgelucht na Oranje-zege in Letland

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl