IJsland klopt Tsjechië en neemt leiding over

EK-kwalificatie: IJsland-Tsjechië

IJsland heeft de leiding in EK-kwalificatiegroep A overgenomen van Tsjechië door in Reykjavík met 2-1 te winnen van de afgeloste koploper. De bezoekers kwamen kort na rust nog wel op voorsprong via Borek Dockal, die op de aangeven van PEC Zwolle-spits Tomas Necid de bal in de linkerbovenhoek joeg. Vijf minuten later al herstelde Aron Gunnarsson de balans alweer met een kopbal in de verre hoek.

Een kwartier voor tijd besliste Kolbeinn Sigthórsson het duel in IJslands voordeel. De spits van Ajax reageerde alert toen Tsjech Lukás Vácha onbedoeld de bal in zijn voeten schoof. Hij omspeelde behendig doelman Petr Cech, die zich voor de pauze nog had onderscheiden met enkele prachtige reddingen: 2-1.