Kiki Bertens voelt zich steeds beter op gras
NOS Sport

Bertens: meer toernooien in Nederland graag

Voor het eerst sinds begin 2013 heeft Kiki Bertens, die een moeilijke periode doormaakte en uit de top-100 viel, de halve finales van een WTA-toernooi bereikt. Uitgerekend op Nederlandse bodem beleeft ze deze week het succes waar ze al enkele maanden naar snakte.

“Kunnen ze niet meer WTA-toernooien in Nederland organiseren?" De Zuid-Hollandse zegt het met een glimlach na haar zege op Coco Vandeweghe. “Het is fijn om hier je vrienden en familie om je heen te hebben. Dat geeft een goed gevoel.”

Jarenlang bleken het grastoernooi van Rosmalen en Bertens geen gelukkig huwelijk. Drie keer nam ze eraan deel en even zo vaak nam ze na één partij afscheid van het toernooi.

Toernooizege

“Ik sloeg vandaag veel goede returns en ik bleef voor elk punt knokken. Dat heeft me vandaag veel opgeleverd. Het vertrouwen is deze week behoorlijk gegroeid. Ik wil nu natuurlijk het maximaal haalbare en dat is een toernooizege”, aldus Bertens, die mede vanwege problemen met haar enkel niet goed presteerde op gras.

“Het blijft voor mij erg lastig om op deze ondergrond te spelen, omdat de bal soms verraderlijk kan stuiteren. Maar ik leer er steeds beter mee omgaan. Ik ben blij dat ik een enorme sprong gemaakt heb op gras, al wordt het nu niet direct mijn favoriete ondergrond.”

Wimbledon

Bertens nam onlangs afscheid van coach Christiaan de Jong, die met haar meereisde op toernooien. Een opvolger is nog niet gevonden. “Ik ben momenteel in gesprek met een aantal personen, maar verder kan ik daar nog niet veel over zeggen. Martin van der Brugghen (haar vaste coach in Nederland, red.) begeleidt mij sowieso op Wimbledon.”

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl