NOS Nieuws

Strauss-Kahn vrijgesproken van aanzetten tot prostitutie

Vrijspraak voor DSK

In Lille is de Franse oud-topman van de IMF, Dominique Strauss-Kahn (DSK) vrijgesproken van de aanklacht dat hij deelnam aan het runnen van een netwerk van prostituees.

De 66-jarige Strauss-Kahn stond terecht omdat hij prostituees zou hebben ingehuurd voor orgiën waaraan hij zelf ook deelnam. Maar volgens de rechter gedroeg DSK zich als een cliënt van de sekswerkers, en niet als het brein achter een prostitutienetwerk. De rechter volgde daarmee de aanklager die om vrijspraak had gevraagd.

De aanklacht tegen DSK was aanvankelijk ingediend door vier sekswerkers en twee organisaties, maar bij de behandeling van de zaak trokken vijf van de zes partijen hun aanklacht tegen Strauss-Kahn in.

Van de veertien verdachten die in deze zogenoemde Carlton-affaire voor de rechter stonden, werden er dertien vrijgesproken.

Prostituees

DSK heeft toegegeven dat hij aan de seksfeesten in Parijs, Washington en New York heeft deelgenomen, maar zei niet te weten dat daar ook prostituees aan meededen. De sekswerkers erkenden voor de rechter dat ze niet aan DSK hadden gemeld dat ze betaald werden voor hun seksuele diensten.

De ooit zo machtige Strauss-Kahn viel in 2011 van zijn voetstuk, nadat een kamermeisje uit een hotel in New York hem beschuldigde van verkrachting. De openbaar aanklager in de VS zag af van vervolging, omdat de verklaringen van de vrouw onbetrouwbaar werden geacht.

Sindsdien is DSK in eigen land een aantal keer beschuldigd wegens seksuele uitspattingen.

Presidentschap

Dominique Strauss-Kahn was een aantal jaren minister, voordat hij in 2007 voorzitter werd van het Internationaal Monetair Fonds (IMF).

Hij werd genoemd als kandidaat voor het Franse presidentschap voordat hij verwikkeld raakte in de reeks seksschandalen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl