De Griekse premier Tsipras kon vandaag toch nog lachen
NOS Nieuws

IMF geërgerd vertrokken bij Griekse onderhandelingen

De onderhandelingen over de schuldencrisis in Griekenland liggen stil. Het onderhandelingsteam van het IMF heeft zijn koffers gepakt en is vanuit Brussel teruggegaan naar Washington. Volgens een IMF-woordvoerder schiet het overleg niets op en "ligt de bal nu heel erg bij Griekenland". Ook de Griekse onderhandelaars zijn naar huis gegaan.

Griekenland blijft weigeren met echte hervormingsplannen te komen op het gebied van de pensioenen, de btw en de arbeidsmarkt. De EU eist die hervormingen voordat Griekenland een nieuwe lening krijgt.

Nieuwe tranche

Premier Tsipras heeft in Brussel vandaag allerlei gesprekken gevoerd. Hij sprak onder meer twee uur met Commissievoorzitter Juncker. Na het gesprek werd alleen gezegd dat ze de komende tijd nauw contact houden. Een persconferentie was er niet.

Gisteren hadden Juncker en Tsipras al een korte ontmoeting en besloten ze vandaag verder te praten nadat ze flink tegen elkaar waren uitgevallen. Vorige week noemde Tsipras de eisen van de geldschieters absurd en zei Juncker dat hij teleurgesteld was over de houding van de Griekse premier.

Het is de vraag of de onderhandelingen de komende dagen worden hervat. Volgende week donderdag komt de Eurogroep weer bijeen. Eind deze maand moet een besluit worden genomen over de nieuwe tranche van eerder toegezegde leningen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl