Zlatan in het shirt van AC Milan
NOS Voetbal

Berlusconi wil oude tijden doen herleven bij AC Milan

De tiende plaats in eindrangschikking van de Serie A, met een achterstand op landskampioen Juventus van 35 punten. Het zijn barre tijden voor supporters van AC Milan. Maar er gloort licht aan het einde van de tunnel.

Nu eigenaar Silvio Berlusconi 480 miljoen euro incasseerde van een groep Aziatische investeerders voor 48 procent van de aandelen van de club, heeft de voormalig politicus weer geld voor aankopen. En juist daar ontbrak het de afgelopen jaren aan.

Berlusconi zet hoog in. Hij stuurde rechterhand Adriano Galliani naar Madrid om coach Carlo Ancelotti als vervanger van Filippo Inzaghi binnen te halen. De missie in de Spaanse hoofdstad mislukte: de Italiaanse trainer bedankte en wil een jaar rust.

Maar Berlusconi blijft groots dromen. Hij wil niemand minder dan Zlatan Ibrahimovic terughalen naar Milaan. Met de Zweedse aanvaller behaalde de Milanese club in 2011 de laatste landstitel. Volgens het Italiaanse Sky Sports heeft Zlatan zijn jawoord al gegeven aan AC Milan.

Tweede aankoop

Jackson Martinez van Porto moet de tweede grote vis worden van Berlusconi. Alle Europese topclubs volgen de Colombiaan, maar de Gazzetta dello Sport meldt dat de spits al een akkoord heeft met AC Milan.

Mochten de plannen van Berlusconi slagen, dan heeft AC Milan de komende jaren niet alleen een nieuw stadion, maar ook een elftal dat de sprong naar de Europese top weer kan maken. Nu alleen nog een trainer.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl