Robin Haase schreeuwt na het winnen van de wedstrijd tegen Verdasco
NOS Sport

Knappe zege Haase op Verdasco

Robin Haase heeft voor het eerst de kwartfinales van het ATP-toernooi in Rosmalen bereikt. De Nederlander won in twee sets van de als zevende geplaatste Spanjaard Fernando Verdasco: 7-6 (4), 6-3.

Zowel Haase als Verdasco kwam in de eerste set nauwelijks in de problemen op eigen service. Haase was vooral sterk vanaf de baseline, terwijl Verdasco veelal op z'n gevarieerde opslag leunde. In de tiebreak was de Hagenaar de betere speler, mede door een aantal slordigheden van Verdasco.

Bij de les

Haase, die twee van zijn drie eerdere duels met Verdasco won, brak op 1-0 in de tweede set direct de service van de Spanjaard.

De Nederlander bouwde zijn voorsprong uit, maar leek op 4-1 even last te hebben van concentratieverlies door een blessurebehandeling van Verdasco (voet en rug). De Spanjaard won prompt zes punten op rij, maar Haase was op tijd bij de les en serveerde op 5-3 de partij koelbloedig uit.

"Nu wil ik meer"

"Tot de tiebreak speelde ik goed, daarna ging het wat minder en kwam ik goed weg", zei Haase na zijn zege. "Ik ben blij met deze overwinning, maar nu wil ik meer."

Haase speelt in de kwartfinales tegen de Kroaat Ivo Karlovic of de Japanner Tatsuma Ito.

ATP Rosmalen 2015: Haase-Verdasco

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl