Duitsland kent al een eredivisie voor zeilen, de Segel-Bundesliga
NOS Sport

Nederland krijgt eredivisie zeilen

Net als bij het voetbal en hockey krijgt ook de zeilsport een nationale competitie voor verenigingen. Met de eredivisie zeilen wil het Watersportverbond (KNWV) de wedstrijdzeilende verenigingen sterker maken en de sport bij een groter publiek onder de aandacht brengen.

Het is de bedoeling dat de competitie in 2016 van start gaat met achttien zeilverenigingen. Tot nu toe hebben vijftien teams aangegeven te willen deelnemen aan de eredivisie.

J/70's

Er volgt in het najaar van 2015 een pilotfase waarin wordt gevaren in J/70's. Aan het begin van het seizoen moet iedere vereniging een lijst inleveren met twintig leden die mee mogen varen in de eredivisie. Alle verenigingen moeten dan ook met hetzelfde materiaal varen met steeds een team van vier personen.

De eredivisie is opgericht naar voorbeeld van de Duitse Bundesliga in het zeilen, de Segel-Bundesliga. Aan het eind van de competitie mag een vereniging zich een jaar lang Nederlands kampioen zeilen noemen en plaatst het zich voor de Sailing Champions League.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl