FIFA-voorzitter Sepp Blatter
NOS Voetbal

FIFA-top vergadert in juli over voorzittersverkiezing

Het uitvoerend comité van de FIFA komt in juli bijeen om een datum te prikken voor de verkiezing van een nieuwe voorzitter.

De exacte datum waarop de FIFA-top vergadert, wordt later deze week bekendgemaakt. "Voor het speciale verkiezingscongres zijn er momenteel verschillende opties die tijdens de vergadering van het uitvoerend comité besproken zullen worden", aldus een woordvoerder van de FIFA.

De huidige voorzitter van de FIFA, de omstreden Sepp Blatter, kondigde vorige week, enkele dagen na zijn herverkiezingen, onverwacht zijn afscheid aan. Naar eigen zeggen voelde hij niet de volledige steun uit de voetbalwereld.

Volgens de BBC gaat de voorkeur van de scheidend voorzitter uit naar 16 december als datum voor de verkiezingen.

FIFA-bazen opgepakt wegens corruptie

De FIFA ligt zwaar onder vuur door tal van beschuldigingen over corruptie en omkoping. Het Amerikaanse ministerie van Justitie heeft veertien officials aangeklaagd.

Twee dagen voor de herverkiezing van Blatter werden in Zwitserland zeven functionarissen van de wereldvoetbalbond opgepakt, onder wie twee van de zeven vice-voorzitters. Interpol heeft zes personen die betrokken zijn bij het FIFA-corruptieschandaal op de lijst van internationaal gezochte personen gezet.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl