Tscheu La Ling gaat een strategische commissie leiden
NOS Voetbal

Strategische commissie en Ling gaan Ajax doorlichten

Tscheu La Ling gaat een strategische commissie adviseren die de problemen binnen Ajax moet gaan oplossen. Dat heeft de Amsterdamse club bekendgemaakt. Het contract van algemeen directeur Michael Kinsbergen wordt niet verlengd, maar een opvolger laat om die reden nog op zich wachten.

De Raad van Commissarissen (RvC) van Ajax heeft een strategische commissie benoemd om de problemen in en rondom het technisch hart eerst op te lossen. Dolf Collee en Theo van Duivenbode zijn naar voren geschoven om de strategische commissie te leiden. Ling is bereid gevonden om deze commissie van advies te voorzien en te ondersteunen voor voetbaltechnische zaken.

Het technisch hart van Ajax bestaat uit hoofdtrainer Frank de Boer, assistent Dennis Bergkamp, technisch directeur Marc Overmars en hoofd opleiding Wim Jonk. De laatstgenoemde zou niet meer aanschuiven bij de wekelijkse vergadering.

Plan Cruijff

"In de huidige omstandigheden kan niet worden voorzien in de opvolging van Kinsbergen", zegt Hans Wijers, voorzitter van de RvC. "Er moet overeenstemming worden bereikt over de gewenste vervolgstappen voor concretisering en uitvoering van het Plan Cruijff."

Collee zal zich richten op de bedrijfsmatige aspecten, Van Duivenbode bekijkt de vervolgstappen bij de verdere invoering van het Plan Cruijff. Ling, die in 2011 op advies van Cruijff de beoogde directeur van Ajax was, gaat de uitkomsten rapporteren aan de RvC.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl