Als de bouw van het project rondkomt, komt TranSportium Zoetermeer er zo uit te zien
NOS Schaatsen

Zoetermeer niet verontrust door contract Thialf en KNSB

De initiatiefnemers van het nog te bouwen ijssportcentrum TranSportium in Zoetermeer maken zich geen zorgen over het contract dat de KNSB heeft afgesloten met Thialf. De schaatsbond en de directie van de Friese schaatstempel hebben schriftelijk vastgelegd dat elk seizoen drie à vier grote toernooien (twee nationale en twee internationale is het streven, red.) in Thialf zullen worden afgewerkt.

Het contract tussen de KNSB en Thialf geldt in eerste instantie voor vier jaar. Transportium in Zoetermeer verwacht in 2019 haar poorten te openen en verwacht daarom geen hinder te zullen ondervinden van de overeenkomst die de KNSB tot die tijd met Thialf heeft gesloten.

Financiering en exploitatie

"We hebben goed contact met de KNSB en Thialf. Wij richten onze focus momenteel volledig op het realiseren van het project in Zoetermeer. Daar werken we in alle stilte en rust aan. We zijn nu bezig met de financiering van de bouw en de manier waarop het complex geëxploiteerd moet worden. We liggen daarbij keurig op schema. We hopen in het najaar goed nieuws te kunnen brengen", zegt één van de initiatiefnemers van Zoetermeer, Frank Heijerman.

Evenementen in Thialf

De KNSB heeft met Thialf overeenstemming bereikt over een partnership tot april 2019, waarbij enerzijds de Friese schaatshal zich inspant om topsportfaciliteiten te realiseren voor de nationale selecties en anderzijds de KNSB zich maximaal zal inspannen om grote evenementen in Thialf te houden.

Afhankelijk van de toekenning van internationale wedstrijden aan Nederland door de internationale schaatsunie ISU is er de ambitie om jaarlijks vier topevenementen in Thialf te organiseren. De KNSB heeft in het contract drie evenementen gegarandeerd.

Over vier jaar moet in Zoetermeer TranSportium de deuren openen. "Het complex is meer dan alleen een schaatshal", zegt Heijerman. "Als wij er over vier jaar zijn, gaan we de afspraken die we met de KNSB hebben gemaakt, proberen concreet in te vullen. Tot die tijd is voor ons de realisatie van het plan het belangrijkste."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl