De monstertruck in Haaksbergen
NOS Nieuws

OM vervolgt chauffeur monstertruck voor dood door schuld

Mario D. en de Stichting Sterevenementen worden vervolgd vanwege het monstertruckongeluk in Haaksbergen. Het OM legt Mario D. en de stichting dood door schuld en het toebrengen van zwaar lichamelijk letsel ten laste.

De Stichting Sterevenementen is de organisator van het evenement in Haaksbergen, waar in september vorig jaar het ongeluk met de monstertruck gebeurde. Het OM verwijt Mario D. en de stichting onvoorzichtig en laakbaar gedrag. Tijdens de stunt zijn volgens justitie onvoldoende veiligheidsmaatregelen genomen. Verder heeft Mario D. niet adequaat gehandeld toen het misging, zegt het OM.

OM vervolgt chauffeur monstertruck voor dood door schuld

Mario D. is teleurgesteld en ontdaan, zegt zijn advocaat. "Misschien was het ijdele hoop, maar hij hoopte dat de zaak geseponeerd zou worden." D. houdt vol dat het gaspedaal bleef hangen.

De Stichting Sterevenementen is verrast door het nieuws. Volgens directeur Kanis waren er helemaal geen aanwijzingen dat het OM zou overgaan tot vervolging.

Burgemeester

De gemeente Haaksbergen wordt niet vervolgd, omdat ambtenaren strafrechtelijke immuniteit hebben. Met name burgemeester Gerritsen kreeg veel kritiek vanwege het verlenen van de vergunning. Twee weken geleden stapte Gerritsen op omdat de gemeenteraad geen vertrouwen meer in hem had.

Tijdens de show met de monstertruck reed Mario D. het publiek in. Er vielen drie doden. De oorzaak van het ongeluk is nog altijd onbekend.

De eerste zitting is in september. Het gaat dan om een regiezitting, de zaak zal dan nog niet inhoudelijk worden behandeld.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl