NOS Schaatsen

Massastart wordt al in 2018 olympisch

Het IOC heeft besloten om de massastart op te nemen in het olympisch programma. Het schaatsonderdeel zal al bij de komende Olympische Winterspelen in Pyeongchang van 2018 worden verreden.

De schaatswedstrijd stond afgelopen schaatsseizoen voor de eerste keer op het programma bij de WK afstanden in Heerenveen. Dat leidde tot twee keer goud voor Nederland. Irene Schouten won bij de vrouwen, Arjan Stroetinga was de beste bij de mannen.

Voorwaarden

Het is nog onduidelijk onder welke voorwaarden de schaatswedstrijd zal worden verreden. Zo is het nog niet bekend hoeveel schaatsers elk land mag afvaardigen en of de 500 meter wordt teruggebracht naar één race.

De internationale schaatsunie (ISU) moet daar duidelijkheid over verschaffen. Het bestuur van de ISU stemde vorig jaar zomer al in met de toevoeging van de massastart aan de Olympische Spelen.

Ook nieuw

Daarnaast zijn er nog drie andere sporten toegevoegd aan het olympische programma van 2018. Ook de Big Air bij het snowboarden, gemengd dubbel bij curling en de landenwedstrijd bij het skiën zijn goedgekeurd door het IOC.

De parallelslalom bij het snowboarden verdwijnt van de Olympische Spelen in Pyeongchang.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl