Drukte in een aankomsthal op Schiphol
NOS Nieuws

Schiphol: nieuwe beveiliging moet beter

Het nieuwe beveiligingssysteem van Schiphol kan beter, zegt de luchthaven. Gisteren duurde het tot wel drie kwartier voordat vertrekkende passagiers door de beveiliging waren. En dat terwijl de doelstelling maximaal 10 minuten is.

Dat het gisteren misging, komt doordat het onverwacht druk was. "Natuurlijk weten we hoeveel vliegtuigen er landen en vertrekken, maar ze zaten voller dan we hadden verwacht", zegt een woordvoerder. Op de luchthaven waren 182.000 reizigers; bijna net zoveel als op een topdag in de zomer.

Schiphol belooft beterschap

Door die onverwachte drukte had Schiphol gisteren niet de mankracht om alle beveiligingsbalies te openen. Volgens de woordvoerder heeft niemand zijn vlucht gemist, doordat mensen van wie het toestel op punt van vertrekken stond voorrang kregen. Ook valt het aantal klachten volgens de woordvoerder wel mee.

Tevreden

Over de drukte bij de paspoortcontrole voor arriverende passagiers wil hij niets zeggen, omdat die onder de Koninklijke Marechaussee valt.

Over de invoering van het nieuwe beveiligingssysteem in hal 2 en 3 zijn ze bij Schiphol over het algemeen tevreden. "Het doet wat het moet doen, maar het vraagt nog wel wat inregeling."

Vandaag voldoet het nieuwe systeem volgens Schiphol wel aan de doelstellingen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl