Japanse maagden zien eindelijk een naakte vrouw
NOS Nieuws

Op tekenles zien Japanse mannen eindelijk een naakte vrouw

Wat te doen als je de veertig gepasseerd bent, nog steeds ongetrouwd, en nog steeds maagd? In Japan kunnen mannen terecht bij de 'Virgin Academia' voor tekenlessen. Onderwerp van hun creativiteit? Naakte vrouwenlichamen.

Ongegeneerd mogen ze tijdens de lessen naar naakte vrouwenlichamen kijken en dat is voor veel mannen voor het eerst. De 41-jarige Takashi Sakai bijvoorbeeld ontdekte dat er borsten zijn in alle soorten en maten. "Ik was zo verwonderd. Hun lichamen zijn ongelooflijk mooi", vertelt hij.

Uiteindelijk is het de bedoeling dat hij dankzij de tekenlessen in het vervolg zonder blikken of blozen een (geklede) vrouw kan aanspreken.

Eindelijk naakt zien door tekenklas

Sakai is geen uitzondering, hij is een van de vele Japanse maagden van middelbare leeftijd. Volgens een onderzoek uit 2010 heeft een kwart van de ongetrouwde dertigers nooit seks gehad, van de 18- en 19-jarigen is rond de 68 procent nog maagd.

"Ik heb gewoon nog nooit een vriendin gehad. Het is er nooit van gekomen", vertelt Sakai. "Het is echt niet zo dat ik geen interesse heb, ik bewonder vrouwen. Maar het lukt me gewoon niet."

De markt is lastiger en competitiever.

Koppelaarster Itamoto

De grote hoeveelheid Japanse maagden zou te maken hebben met de economische stagnatie in het land en de afname van gearrangeerde huwelijken. De Japanners zouden zonder voltijdsbaan niet genoeg zelfvertrouwen hebben en bovendien geen idee hebben hoe ze zonder hulp van familie een leuke vrouw ontmoeten.

"In de afgelopen twintig jaar is de markt voor mannen veel lastiger en competitiever geworden", aldus professioneel koppelaarster Yoko Itamoto.

In Japan wonen opvallend meer maagden dan in veel andere ontwikkelde landen. Volgens een onderzoek van Rutgers WPF en Soa Aids Nederland heeft de helft van de Nederlandse jongeren op zeventienjarige leeftijd seks gehad. Gemiddeld hebben Europese jongeren rond hun vijftiende voor het eerst seks.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl