Directeur Eric van 't Zelfde (rechts) met leerlingen die aan een Formule 1-project voor scholen meedoen
NOS Nieuws

Softwarebedrijf steunt school met ton per jaar

De scholengemeenschap Hugo de Groot in Rotterdam krijgt drie jaar lang 100.000 euro en nieuwe computers van softwarebedrijf AFAS. De school voor mavo, havo en vwo ontwikkelde zich in vijf jaar tijd van een van de slechtste tot een van de beste middelbare scholen van Nederland. AFAS raakte daarvan gecharmeerd en besloot de school te steunen, zegt de directeur van de school, Eric van 't Zelfde.

In de sponsorovereenkomst staat dat de school zelf mag bepalen wat er met het geld gebeurt. In het AD zegt Van 't Zelfde dat hij heel technische leerlingen naar de NASA in de VS wil sturen en deelnemers aan een internationale ontwerpwedstrijd voor Formule 1-racewagens naar de finale in China. In het NOS Radio 1 Journaal zegt hij dat in de toekomst meer bedrijven bij het AFAS-initiatief zullen aanhaken. "Dus het bedrag zal met de tijd ook hoger worden."

De school en het bedrijf spreken liever niet van sponsoring, maar van een gift omdat het geen invloed krijgt op het beleid. AFAS en de school hebben alleen afgesproken dat elke euro in het belang van het kind wordt uitgegeven, zegt Van 't Zelfde.

AFAS

Softwarebedrijf AFAS is vooral bekend als sponsor van voetbalclub AZ. Het maakt onder meer software voor de onderwijssector, van primair tot universitair onderwijs.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl