NOS Voetbal

België lonkt naar Van Marwijk

'Van Marwijk geïnteresseerd in België'

In België bestaat de hoop dat Bert van Marwijk bondscoach wordt van de Rode Duivels. De coach die het Nederlands elftal in 2010 naar de WK-finale loodste, werd in het vliegtuig op weg naar de Champions League-finale in Berlijn door Belgische journalisten informeel gevraagd of hij geïnteresseerd is in het bondscoachschap van België. Van Marwijk reageerde positief.

NOS-voetbalcommentator Arno Vermeulen maakte het nieuws bekend in Studio Voetbal. "Die journalisten doken allemaal op Van Marwijk. Achter Van Marwijk in het vliegtuig zat toevallig mijnheer De Keersmaecker, de voorzitter van de Belgische bond. Er komt een vacature, althans die kans is groot, en ik merkte dat Van Marwijk geïnteresseerd is, het leuk zou vinden om te doen."

Schoolfrans

België moet zeer waarschijnlijk op zoek naar een nieuwe bondscoach, aangezien Marc Wilmots op het punt lijkt te staan coach te worden van Schalke 04. Aanvankelijk leek Dick Advocaat de voornaamste kandidaat om Wilmots op te volgen, maar nu hij heeft besloten bij Sunderland te blijven is de Belgische voetbalbond op zoek naar een andere, ervaren coach. Van Marwijk, die in Limburg woont, geldt nu als de ideale kandidaat.

Volgens Vermeulen is er slechts één kleine hobbel die genomen moet worden, aangezien het in België vereist is dat een bondscoach zich zowel met de Vlaamse als Waalse spelers moeten kunnen verstaan. "Van Marwijk spreekt alleen schoolfrans."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl