NOS NieuwsAangepast

Sneeuw legt Parijse verkeer lam

Parijs heeft opnieuw veel last van het winterweer. Het dikke pak sneeuw dat gisteren viel, is inmiddels bevroren en heeft het verkeer lamgelegd. Veel wegen in Noord-Frankrijk zijn veranderd in ijsbanen.

Parijzenaars krijgen het advies om alleen de auto te pakken als het strikt noodzakelijk is. Het openbaar vervoer lijkt geen alternatief, omdat tientallen metro's, treinen en bussen zijn uitgevallen. Ook bussen naar de luchthaven rijden niet.

Gestrand

Op de luchthaven zelf hebben duizenden passagiers de nacht doorgebracht, omdat hun vlucht was geschrapt. Enkele duizenden gestrande automobilisten hebben geslapen in overheidsgebouwen, winkelcentra en sporthallen.

Correspondent in Frankrijk Frank Renout zegt dat zo'n 3000 mensen vannacht niet thuis hebben geslapen. "Ze zaten in hun auto en kwamen niet meer vooruit door de sneeuw op de snelweg. Ze moesten elders onderdak zoeken", zegt Renout. "Mensen vertelden verhalen over hoe ze tot diep in de nacht in hun auto hebben gezeten, zonder eten en drinken en soms zelfs zonder benzine."

Vanwege het winterweer werd de Eiffeltoren gisteren gesloten. Hij gaat later vandaag verdieping voor verdieping weer open.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl