Xavi viert feest met de beker na het winnen van de Champions League
NOS Voetbal

Iniesta: het was vanavond aan Xavi

Xavi kreeg zijn droomafscheid. De middenvelder speelde sinds zijn elfde voor Barcelona en zijn laatste officiële taak als speler was het in ontvangst nemen van de Champions League-beker.

"Zelfs in mijn mooiste dromen was ik niet zo gelukkig", vertelde Xavi. "Er zijn geen woorden voor. Dit is de beste manier om afscheid te nemen."

Hij laat Barcelona als winnaar van de landstitel, beker en Champions League achter. Dat maakt zijn vertrek iets eenvoudiger, hoewel nostalgie hem kort na de finale al in haar greep kreeg. "Weten dat je nooit meer voor deze club zal spelen is moeilijk."

Weinig slaap

Xavi kwam in de tweede helft in het veld voor Andrés Iniesta, een ander Barcelona-monument, en nam diens aanvoerdersband over. Een passend eerbetoon, volgens Iniesta: "Vanavond was het aan Xavi om de cup in ontvangst te mogen nemen."

"We hebben weer eens laten zien wat deze ploeg kan doen. Daar moeten we trots op zijn", zei Iniesta, die werd uitgeroepen tot man van de wedstrijd.

Barcelona-coach Luis Enrique verwacht weinig slaap te krijgen na het voltooien van de triple. "En morgen doen we ook nog de parade", lachte hij.

Droom die uitkomt

Luis Suárez maakte tegen Juventus de 2-1. "Ongelooflijk, een droom die uitkomt. Mijn familie heeft echt geleden dit seizoen, zo zwaar was het", zei de Uruguayaan, die na het bijten van een tegenstander op het WK voetbal vier maanden geschorst werd. "Ik ben hen en mijn collega's zeer dankbaar voor alle steun."

Suárez vormde dit seizoen met Lionel Messi en Neymar een niet te stoppen aanvalstrio. Neymar zag een doelpunt afgekeurd worden, maar scoorde diep in blessuretijd alsnog de derde voor Barcelona. "Iedereen is gelukkig. Dit is de beste dag in mijn loopbaan. Hard werken is het geheim, dat wordt beloond."

De Argentijn Javier Mascherano kon ook zijn geluk niet op: "Ik had nooit durven dromen dat we zo'n seizoen zouden hebben. Ik prijs me gelukkig dat ik deel uitmaak van deze club."

"We hebben dit seizoen uitstekend voetbal gespeeld en het verdiend", glunderde Marc-André ter Stegen, de Duitse doelman van Barcelona. "Ik wil altijd om titels spelen. Het is gewoon geweldig, dat we dit gedaan hebben. We kunnen trots zijn."

Ter Stegen wil altijd om titels spelen

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl