NOS Nieuws

Breekt vrouwenvoetbal nu echt door?

140.000 leden, maar echt groot is vrouwenvoetbal nog niet

Met 140.000 leden en een eigen profcompetitie is het vrouwenvoetbal bepaald geen sport in de marge. Maar het WK, dat nu in Canada begint, leeft in Nederland nog niet erg. "Dat zouden we wel willen", zegt een jonge voetbalster in Amsterdam tegen NOS-verslaggever Ardy Stemerding. "Dat net als bij het WK voor de mannen overal spandoeken en vlaggen hangen. Dat is er nog niet. Maar wie weet, als we dit jaar hoog eindigen..."

Het WK in Canada kan echt iets veranderen, denkt ook voormalig voetbalprof Martine Prange. De hele wereld kan zien dat vrouwenvoetbal topsport is. "Ik verwacht dat het grote publiek en sponsoren het daarna ook gaan omarmen", zegt Prange.

Vooral de sponsoren blijven tot nu toe achter. "Die richten zich nog op het publiek dat mannenvoetbal kijkt", aldus Prange. "Ik denk dat nu een heel ander soort publiek klaar is om het vrouwenvoetbal te omarmen: de meiden en vrouwen zelf."

Het Nederlandse vrouwenelftal hoeft in Canada in ieder geval niet te klagen over een gebrek aan belangstelling. De openingswedstrijd, komende nacht tegen Nieuw-Zeeland in Edmonton, is uitverkocht. Het duel is vanaf 03.00 uur te zien op NPO 3 en NOS.nl.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl