NOS Nieuws

Politie geeft beeld vrij van Jumbo-verdachte

Beelden politie Groningen Jumbo

De politie heeft camerabeelden vrijgegeven van de man die vorig weekend een voorwerp neerlegde bij een Jumbo-supermarkt in Groningen. Korte tijd later was er een explosie, waarbij het pand beschadigd raakte.

De camerabeelden zijn versneld vrijgegeven in verband met de bommelding vandaag bij een ander Jumbo-filiaal, ook in Groningen. Bomverkenners onderzoeken nog of er sprake is van een explosief. De bommelding kwam per brief binnen bij een politiebureau.

Bij weer een andere Jumbo-winkel in de stad werd in de nacht van 8 op 9 mei een explosief aangetroffen, dat niet ontplofte. De politie vermoedt een verband tussen de drie incidenten.

Paraplu

Op de video is de verdachte moeilijk te herkennen, omdat zijn gezicht voor een groot deel schuilgaat achter een paraplu. De politie hoopt dat bekenden hem toch herkennen aan zijn postuur, een deel van zijn gezicht, zijn manier van lopen en zijn gedrag.

Opnieuw incident bij een Jumbo

De directie van de supermarktketen reageert geschrokken op het nieuwste incident, bij het filiaal bij het FC Groningen-stadion. Gedurende het politieonderzoek doet Jumbo geen mededelingen over het onderzoek en de beveiliging in de supermarkten.

De supermarkt bij het Euroborg-stadion is al sinds het middaguur ontruimd, net als onder meer een sportschool en een bioscoop. De bioscoop zou vanavond de finale van de Champions League uitzenden, maar dat gaat vanwege de perikelen niet door. De zaal was uitverkocht.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl