Serena Williams
NOS Sport

Williams zegeviert voor derde keer op Roland Garros

Serena Williams heeft voor de derde keer in haar loopbaan het toernooi van Roland Garros op haar naam geschreven. De Amerikaanse nummer een van de wereld versloeg in de finale Lucie Safárová, de nummer dertien: 6-3, 6-7 (2), 6-2.

Er waren voorafgaand twijfels over de fitheid van Williams: was ze ziek of net op tijd hersteld? En toen ze nog voor er een bal was geslagen al even van de baan ging, leek haar twintigste grandslamtitel ver weg.

Maar van fysiek ongemak was niet veel te merken. Wel leverde de Amerikaanse in de tweede set twee zwakke opslaggames en een zeer matige tiebreak af, maar die werden haar niet fataal.

Williams komt inzinking te boven

Safárová, die haar eerste finale op een grandslamtoernooi speelde, kwam er lange tijd niet aan te pas, vooral omdat ze de tweede opslag van Williams niet wist aan te pakken en daarnaast vaak te gehaast speelde.

In de tweede set kwam Williams op 4-1, toen opeens haar opslag ging haperen. Safárová wist de bal langer in het spel te houden, kwam terug in de set, was in de tiebreak de baas en kwam in de derde set op 2-0.

Was Williams dan toch aan het eind van haar Latijn? Verre van dat. Ze won vier games op rij, liet de Tsjechische verder kansloos en won haar twintigste grandslamtitel. In het open era heeft alleen Steffi Graf er meer: 22.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl