NOS Nieuws

Den Haag wil nieuwe naam voor station Laan van NOI

De gemeente Den Haag wil de naam van station Laan van Nieuw-Oost-Indië (NOI) veranderen in Beatrixkwartier, net als de wijk ernaast. Ze heeft daarover contact gehad met spoorbeheerder ProRail, die over de namen van stations gaat.

Als het plan doorgaat, moet de gemeente zelf de kosten van de naamsverandering betalen, zegt een woordvoerder van ProRail. Hoeveel geld het kost, is nog niet duidelijk. Wanneer het station zijn nieuwe naam krijgt, is nog niet bekend.

De gemeente heeft plannen om het station en het stationsgebied een flinke opknapbeurt te geven. Het station ligt in het Beatrixkwartier, aan de noordkant van de stad. Het is het zakelijke hart van Den Haag.

Levendig

Binnenkort vertrekt het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid uit het Beatrixkwartier. De gemeente heeft geld uitgetrokken om de kantorenwijk levendig te houden. Daar zitten gebouwen van onder meer Siemens, PostNL en Nationale-Nederlanden.

Het spoorwegstation werd geopend in 1843 en kreeg een paar jaar later de huidige naam. Het is genoemd naar een straat in de buurt, de Laan van Nieuw-Oost-Indië. Volgens de Haagse wethouder Boudewijn Revis is de nieuwe naam van belang om bedrijven duidelijk te maken dat het station vlak bij het Beatrixkwartier ligt. "De geschiedenis van het station ligt nog steeds verborgen in de plek en in de Laan van NOI die als belangrijke doorgangsweg gewoon zal blijven bestaan."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl