Premier Rutte en zijn Indiase collega Modi
NOS Nieuws

Rutte in India: dit is nog maar het begin

Premier Rutte is ervan overtuigd dat de handelsrelatie tussen Nederland en India sterk zal worden verbeterd. Hij leidt een tweedaagse missie naar het land. Ook minister Ploumen en staatssecretaris Dijksma en vertegenwoordigers van 85 bedrijven zijn erbij.

Er zijn al tientallen contracten afgesloten op allerlei gebieden, variërend van scheepsbouw en infrastructuur tot de export van Nederlandse appels en peren. Ook is afgesproken dat Nederland India gaat helpen bij het schoonmaken van de rivier de Ganges.

Rutte: hier valt veel geld te verdienen

Stroomversnelling

De economie in India groeit dit jaar met 7,5 procent. Rutte wees erop dat dat meer is dan bijvoorbeeld in China. Volgens hem is de belangstelling van Nederlandse bedrijven voor India daardoor in een stroomversnelling gekomen. "En ik ben ervan overtuigd dat dit nog maar het begin is."

Tijdens het bezoek maakten Rutte en zijn Indiase collega Modi ook afspraken over samenwerking in de strijd tegen terrorisme. Vanochtend legde Rutte een krans bij een plaquette ter herdenking van de terroristische aanslagen in Mumbai in 2008. Daarbij kwamen 166 mensen om het leven, onder wie een Nederlander. Ook opende Rutte vandaag een tentoonstelling van Nederlandse kunstenares Lita Cabellut.

Rutte ziet Nederlandse kunst in India.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl