Timo Huges
NOS Nieuws

NS-medewerkers geschokt door fraude topman

De Centrale Ondernemingsraad van de NS zegt dat de medewerkers ontdaan en van slag zijn door het gedwongen vertrek van topman Huges.

Medewerkers noemen de gebeurtenissen ongelooflijk en vinden het verschrikkelijk dat de integriteit van NS in het geding is door fraude.

"We gaan namens de medewerkers zo snel als mogelijk in gesprek met de interim-directie om ervoor te zorgen dat het vertrouwen weer hersteld kan worden", zegt een woordvoerder van de ondernemingsraad. Daarmee moet de drive om voor de reizigers klaar te staan, weer op de eerste plaats komen."

"Verstandig en onvermijdelijk"

De FNV noemt het vertrek verstandig en onvermijdelijk. "Zowel voor de reizigers als de werknemers is het belangrijk dat de NS gaat werken aan het herstel van vertrouwen", zegt Huub van der Dungen bestuurder bij FNV Spoor. "Het gaat over de toekomst van het openbaar vervoer met de NS als belangrijk spoorbedrijf in Nederland".

Reizigersorganisatie Rover had eerder gezegd dat Huges onschuldig is totdat het tegendeel is bewezen. Nu blijkt dat de topman verkeerde informatie heeft gegeven, noemt Rover de ontwikkelingen schokkend.

Desondanks zegt Rover dat de samenwerking met Huges zeer goed was, omdat hij de reiziger centraal stelde. "Het is niet in het belang van de reiziger dat NS nu stuurloos achterblijft."

Vanmiddag zei minister Dijsselbloem dat het vertrek van de NS-topman onvermijdelijk was. "Het vertrouwen in de heer Huges aan mijn kant is verdwenen", zei hij.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl