De loonsverhoging geldt alleen voor 2015. Het CAO-conflict over loonsverhoging voor de komende jaren is nog niet opgelost.
NOS Nieuws

Politie krijgt bijna 1 procent loonsverhoging

Politieagenten krijgen dit jaar 0,8 procent extra loonsverhoging. Deze loonsverhoging betekent niet dat het cao-conflict tussen de bonden en het kabinet is opgelost. Dit politieprotest gaat namelijk over een betere salaris voor de komende jaren.

Van der Steur van Veiligheid en Justitie is blij dat alle politieagenten er met terugwerkende kracht in 2015 geld bij krijgen. Hij hoopt dat de bonden snel weer aan tafel willen zitten. "Deze loonsverhoging staat los van de cao, maar laat wel zien dat als de politiebonden met mij om tafel gaan er goede afspraken te maken zijn", aldus de minister.

Praten

Het kabinet heeft nog geen extra geld voor de verhoging van de politiesalarissen in 2016 en 2017, erkent de minister. "Maar dat wil niet zeggen dat we niet moeten gaan praten."

De politie ligt al maanden overhoop met het kabinet over een nieuwe cao. De bonden willen de komende jaren een loonsverhoging van zeker drie procent en voeren allerlei acties die met veel lawaai gepaard gaan.

Van der Steur kan niet zeggen hoeveel geld de politieagenten er dit jaar exact bij krijgen. "Elke politieagent zal er wel blij mee zijn."

Van der Steur blij met loonsverhoging voor agenten

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl